Thursday, November 26, 2009

Bantal oh Bantal..



Heheheeee... arinie aku bawak 'Bantal' lagi pegi kerja. Kali nie dah kali ke 3 ler aku bawa bantal ke opis. Masa mula2 aku bawa bantal2 nie dgn beg besar.. memang sah terkejut le ofismate lelaki. Mereka ingat aku nak lari dari rumah.. Macam2 spekulasi ler timbul..tapi bila... jeng..jeng..jeng.. aku kuarkan jer isi perut yg ada kat dalam beg ku itu.. maka semua spekulasi yg timbul tu berlalu begitu saja... wakakakaaa... Meniaga rupanyerr... katanye.
Hmmm... sebenarnya mood menjahit bantal2 nie timbul, setelah aku abis menjahit set bantal dan tilam utk anak saudara ku yg telah pun selamat dilahirkan pada 30 August yg lalu.

Antara wording yang telah aku buat untuk tempahan jiran tetangga dan ofismate seperti 'Grandma's Cottage', 'Watching Area','Welcome' dan 'Happy Birthday'..

Hmmm... bila siap jer tempahan bantal happy birthday tu nanti..
Insya Allah akan ku updates kat sini k..
Salam Aidil Adha dari Lovewyn's Cottage buat semua pengunjung..















Wednesday, November 25, 2009

KeManA MEnGhiLAng..?











Salam Aidil Adha utk semua pengunjung blog lovewyn cottage.. hehehhe
Lama eks tak update blog.. nape yerr..?
hmm.. actually banyak sangat benda yg tak terkejar.. dan banyak pulak benda yg telah berlaku kebelakangan nieee..
so kesempatan yang ada nie..meh ler nengok2 projek yg tak sempat nak updates kat sini..
antaranye.. tempahan dekopage, biskut, kek dan belajar folk art..
Alamak..spoil betulla ..naper tak boleh attach gambar yg lain niee..
hmm..nie gara2 dah lama tak updates kat sini.. tu yg cam liat jer nak lekat gambar nyeerrr..
anyway..stop jab ekss...insya ALLAH.. lepas nie kita jumpa lagi yerrr...

Friday, July 31, 2009

MAKE OVER _ AFTER

Arinie aku nak n3 pasal mekover kerusi buruk yg tahap gaban milik nenek mertuaku.
Actually aku terlupa sesangat nak amiik gambar kosi itam yg rasanye, dah berusia more 10 yrs.
Kerusi nie asal kaler kayunyer 'hitam dan pelapiknyer dah koyak'.
Lagipun kerusi nie dah duduk kat stor dia pun hampir berbulan2.... hahahaaaa, nak minta malusss, tapi aku nak jugak, dalam kepala aku dah fikir, bila dah mek over mesti cantiknyerr. MESTIII..
Masa aku minta dari Hubby utk bawa balik, My Hubby macam nak menjerit dan jengkel jer wajahnyer... kesian dia... sbb mungkin dia fikir.. 'ha dah tentu dia jugak yg kena wat kerja cat - mengecat nie'.. hahahahahaa... MEMANG CONFIRM DIA YG akan TOLONG AKU MENGECATNYA tapi halfway la, aku JUGAK yg terpaksa mengHABISkannya..

Aku cakap kat Hubby, kerusi nie cantik dan kukuh, tapi hubby gelakkan aku termasukler mak mertua ku dan suku sakatnyer. Geram betul..!!!!
Mereka tanya kat aku, Kenapalah kosi buruk nie yg aku nak.. Buruk dan dah koyak kainnyer..
Dalam hatiku.. takper.. now buruk tapi lepasnie sure CANTIK...
Masa kakak iparku lihat aku nak angkut kerusi nie balik..dia gelak sakan, tergolek2 dia melihat aku meng'adjust' kosi tu masuk kereta. Dalam hati..takpe, nanti korang mesti 'respect' ngan aku..bila nengok kosi nie dah CANTIK semula.. ahaks...

Now... Bagi aku.. Berbaloi sangat aku amik kerusi nie..!!!! Hubby tabik spring la nengok kerusi lama yg aku dah mekover..

Tuesday, July 28, 2009

My Lovely Coffe Cake


N3 kali nie pasal kek jugak... Kek Kopi..
Actually last week sibuk ngan projek makeover perabut lama.. tapi sayangnyer terlupa plak nak ambil gambar b4 n after..
So my lovely friends.. selamat menjamu mata..

Wednesday, July 22, 2009

BeRMinAt..????






Hai.. everyone, disebabkan ramai yang mula bertanya dan berminat untuk memiliki hasil kreativi 'jarummanikku', bolehler menghantarkan email ke

owyn88@gmail.com or call me at 019-3576274

Friday, July 17, 2009

New Trial..


Nak letak nama aper yerrr...???
Black Forest..? Strawberi Delights Mosse... Strawberry Cake.. Peeehhh... cam real jer...
Hentam jer lah yerrr... heheheee.. janji ada nama...

Minggu nie memang 'syok' melayan kek 'jarummanik' nie.. Actually semangat tu datang bila ada yg mula menghargai hasil kreativitiku..
Planning nak wat Kek Kiwi .. tapi masih takde idea camner nak menjahit buah kiwi.. heheheheee.. Almaklumlerrr.. amaturr... So sbg langkah berjaga2 dan nak cepat siap,
tu yg layan buah strawberry... lagipun senang sikit..!!! Gulung..gulung dan jahit.....hmm..SIAP..!!
Pada yang pakar-pakar kek tu cam Kak Umi_E, Kak Ana, Kak Anim.. cantik tak hasil decor kek ku ini.. LAYANNNN...zzzz........

Wednesday, July 15, 2009

Triffle Orange Mosse


D' Latest Project...
Bermain dengan jarum amat menyegarkan minda.. maka terhasillah pelbagai hasil kraftangan yg menggiurkan.. adik kakak.. silalah menjamu mata... kalau rasa nak makan yg d' real 'one' jangan lupa.. pi cari kat bakery yerrr..

Thursday, July 9, 2009

AwArD From Kak WeLLy

Thanks Kak Welly.. cantiknyer sejambak tulip nie.. cam pengirimnyerr..
so Semoga persahabatan kita kekal dan secantik tulips nie yerrr..

Pasnie, nak bagi lak sejambak tulip nie tuk special persons..
Kak Ana, Kak Lynn, Kak Anim, Kak 'Mummy'Za,Kak Eskay, Coco, Ayu, Jue, Ogeeez, Difa,
Sue Antik.. dengan pesanan...
Keep n Touch Always..

Special N3..for Kak Ana LaLingKu..

Kali nie wat N3 pasal BiSkut le pulak...
Ok Kak Ana, special N3 4 u .. cepat2 nengok biskut nie.. Kalau rasa lapar,.. telan air liur je tau..
Takleh mamam.. nanti tercekik...

Owyn's Donut

TeRajin ler pulak ari nie...
So layan jerlah yer gambar donutku ini... nie kes 'try n error' gak.. heheheee

Ayu.... nielah donut yg aku citer kat ko aritu.. hehehe

AfTeR

Hai... lamanye tak updates blog..
So nielah dia hasil terendak lampu yg telah di mekap.. kalau nak tengok 'asalnyer'..
check it out kat..my lovely lampshade..

Ignorekan jerlah yer.. kat mana lampshade nie tersangkut..almaklumler ofis environment..

Thursday, July 2, 2009

Award..Award..Award...



Hari nie wat n3 pasal award la yer.. so award nie dari Kak Lynn & Kak Eskay..
Thanks so much yer my lovely sista...
So.. saper2 yang singgah di lovewyncottage... jangan lupa buahtangan ku ini...
ku hadiah kan utk semua... love u all, n moga persahabatan kita mekar selalu..

TaG dari Kak WellY

1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)

So kali nie, kita bercerita tentang 'siapa' yg bagi award.. k. Yg no 2 dan 3 tu dah ada kat bawah sinun..

Emm.. tag nie dari Kak Welly. Kenal kak Welly nie dari Majalah Anjung Seri 2004, 2007. Micasa dan terkini via her blog. Sentuhan Kak Welly dari garden hingga ke dapur Kak Welly sentiasa menjadi rujukan dan penghibur dikala kebuntuan idea utk menghias rumah.
Sebelum kenal kakak2 dan kengkawan di WMC dan attach ngan blogger sumer.. memang Anjung Seri dan Impiana menjadi rujukan utk menghias rumah.. so rumah Kak Welly lah yg sentiasa menjadi rujukan utama. Terima kasih Kak Welly kerana sudi melawat cottageku..
Hope one day nanti, dapatler aku menjejakkan kaki kerumah Kak Welly..

Thursday, June 25, 2009

Tag Dari Kak Ana_My Lovely Sista

1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)
Ha.. tag nie aku dapat dari My Lovely Sista - Kak Ana. Aku dah jumpa dia 2 kali...emm besh sangat cos dapat kenal dia, dia nie baik hati, soft spoken, sweet dan paling beshh.. kak ana nie caring n loving sesangat. Cam tak percaya jer yg aku baru kenal ngan dia..
Closed nye aku ngan kak aNa nie dah macam adik - kakak jer.. Jangan Jeless... hehheee
Apa yg aku tak tau..sure aku cari dia.. Dan dia yg selalunye menjadi 'sifu' aku dan memberi inspirasi utk aku terus berkarya, hmmm.. banyak benda gak ler aku belajar dari dia..
Cuma satu jer lagi yg aku tak dapat ilmu dari dia.. 'PUTERI'..hehehheee... I love U sis..
Tentang Aku yerr..
1. Sensitif dan manja, tetapi akan jadi 'Harimau Lapar' bila bendera jepun naik..
Addusss, waktu tu kesian sungguh buah hatiku..!!! Ada ajer yg tak kena..
2. Suka sangat makan ayam.. Kalau dalam fridge takde ayam, thats mean 'no lauk'....
3. Paling suka beli sleeping wear.. tak kira warna atau design..yg penting look sexy...
4. Kalau 'tension sangat' mesti pegi shopping atau main PS2 atau tengok pantai.
5. Suka masak, mengemas rumah dan mencuba pelbagai aneka resepi dan kek.. dan paling besh kalau dapat duduk kat kedai Deco Hinglish berjam2 lamanyer... tak ingatler anak ngan hubby kat luar yg setia menunggu.. Sorry sayang, mummy bz membelek..!!!
6. Suka sangat pegi holiday, next week nak ke Cameron Highland.. yahhoooo...
7. Suka mencuba.. anything berkaitan dengan craft.. teringin sangat nak belajar folk art..
8. Paling besh BERANGAN.. dari kecil sampai sekarang tak habis ngan berangan....
aku memang suka berangan..
9. I love my Hubby because he is my First n Forever Love.. heheheee.. Walaupun berpuluh kali break masa bercinta, akhirnye.. dia tetap dihati dan disisi.. I love U Sweetheart..
Hanya dia yg faham sesangat ngan aku..(FAKTA)
10. Aku suka sangat ngan'garden' aku, cos suka tengok blooming roses, daisy dan flowers..tapi tak suka nak tanam pokok bunga cos takut cacing dan ulat.. Garden kat umah tu, hubby yg buatkan utk aku.. aku cuma jadi Director jerr... hehhehehee..
Aku suka sangat beli 'ornament' cam rabbit, mushroom,tortoise,duck, chicken etc utk menyerikan garden aku jer...
U know Y.. sbb aku suka SHOPPING.. hehehee
Ok.. now, aku nak bagi tag nie kat..
1. My Future Besan - Sue Safia (Sue, jgn marah eh.. just kidding)..
2. My lil sista - Ogeez..
3. Marsya
4. Jija
5. Eskay
6. Hazdi..








Friday, June 19, 2009

Jom kita Breakfast..




Yahooo.. arinie last training.. so boleh ler mengadap PC lama2 hehhee...
Jom kita breakfast sama-sama..
Jemputla makan biskut come-lote nie yerr...

Thursday, June 18, 2009

Try & Error


Akhirnya berjaya juga aku menghasilkan sicome-lote ni ha..



Tuesday, June 16, 2009

My SpeCiaL CuPcAkeS


Tayangan Perdana Episod Kedua.
My special cupcakes also made from my lovely sister ..


My Lovely Doily

Tayangan Perdana pun bermula.. heheheheeee
My cute doily nie very special cos its came from my lovely sister from 'there'..
so bila dapat jer, so terus display kat sini
sini..


thanks sis.. mmmuuuaaaahhh....
Ada lagi.., tunnnggguuuu... after training break kang i put lagi k..






Monday, June 8, 2009

I LoVe PinK


Project 2 weeks ago..









Wednesday, June 3, 2009

Lovely Lampshade




Cantik tak...?

Kalau ikutkan lampshade nie, memang dah boleh dibuang jer cos dah renyuk 'topi'nyer sana sini.. almaklumler dah lama.., tapi disebabkan still boleh 'menyala' lampunyer.. tu yg dok bertahan jer lagi.

Memang dah lama sangat nak 'make over' lampshade nie..tapi tak menyempat gak dengan
manythings happened. So, masa nak buat hantaran kawin utk cousin, .. ronda-ronda cari bahan kat Nilai 3.. terus nampak renda pink.. apa lagi rembat jer lah.. dalam kepala memang tak terfikir nak
buat ape pun ngan renda tu.. saje jer beli..

Dah setel buat barang hantaran tu, glue gun tu still terpasang jer .. apa lagi, cuba test pasang
renda tu kat 'lampshade'ler.. cos teringat kat kak 'sweetbuds'.. buat lampshade by itself..
Peerrgghhh.. bila jadi jer cam cantikler pulak.. tu yg terus jahit kain cotton pink dan lekat
sekali..
Bila dah siap tu memang syok gilerz 'tahap gaban ler' cos dah cantik, tapi still nampak kosong..
Apa lagi.. gunting2 tisu roses kecil yg beli kat Dee, dan tampal kat ruang kosong tu..
hmm.. cantik jugak..
Now..tengah plan nak letak juntaian manik pulak kat sebelah dalamnyer..
Eemmmm... ok tak..?

Yg nie pulak, lampshade member se'opis' aku, sblm make over lampshade aku tu,
cenggini ler jugak rupanyer..
bila dia tengok yg lampshade aku tu dah cantik, dia suruh make over dia punyer plak..
rasanye cam nak tampal tissue Royal Albert dan letak juntaian manik...
Bila dah siap, akan ku buat tayangan perdana kat sini plak.. hehehe







Friday, May 29, 2009

My Chef


Inilah barisan chef yg berjuang dimedan dapurku.. chewaah.. cam betull jer..!!

Chef yg menjaga perkakas dapur.


Chef yg menjaga 'first aid'ku.
Chef yg ditugaskan membuat pizza dan cookies.




Chef yg ditugaskan utk memasak nasi dan buat pastri.


Chef yg memastikan menu disiapkan dalam jangkamasa tertentu.

Chef yg menjaga stok daging lembu, ayam dan kambing sentiasa segar.
Peerrgghhh.. kalau ler aku punye chef seramai nie..
Dah tentu aku buka Hotel kan..heheheheee