Friday, July 31, 2009

MAKE OVER _ AFTER

Arinie aku nak n3 pasal mekover kerusi buruk yg tahap gaban milik nenek mertuaku.
Actually aku terlupa sesangat nak amiik gambar kosi itam yg rasanye, dah berusia more 10 yrs.
Kerusi nie asal kaler kayunyer 'hitam dan pelapiknyer dah koyak'.
Lagipun kerusi nie dah duduk kat stor dia pun hampir berbulan2.... hahahaaaa, nak minta malusss, tapi aku nak jugak, dalam kepala aku dah fikir, bila dah mek over mesti cantiknyerr. MESTIII..
Masa aku minta dari Hubby utk bawa balik, My Hubby macam nak menjerit dan jengkel jer wajahnyer... kesian dia... sbb mungkin dia fikir.. 'ha dah tentu dia jugak yg kena wat kerja cat - mengecat nie'.. hahahahahaa... MEMANG CONFIRM DIA YG akan TOLONG AKU MENGECATNYA tapi halfway la, aku JUGAK yg terpaksa mengHABISkannya..

Aku cakap kat Hubby, kerusi nie cantik dan kukuh, tapi hubby gelakkan aku termasukler mak mertua ku dan suku sakatnyer. Geram betul..!!!!
Mereka tanya kat aku, Kenapalah kosi buruk nie yg aku nak.. Buruk dan dah koyak kainnyer..
Dalam hatiku.. takper.. now buruk tapi lepasnie sure CANTIK...
Masa kakak iparku lihat aku nak angkut kerusi nie balik..dia gelak sakan, tergolek2 dia melihat aku meng'adjust' kosi tu masuk kereta. Dalam hati..takpe, nanti korang mesti 'respect' ngan aku..bila nengok kosi nie dah CANTIK semula.. ahaks...

Now... Bagi aku.. Berbaloi sangat aku amik kerusi nie..!!!! Hubby tabik spring la nengok kerusi lama yg aku dah mekover..

7 comments:

  1. gee memang cantik siut..lepas ni kalau kaum kerabat jawa yg gelakkan tu datang nak balik kosi tu hang hempok je dorang ngan kosi tu..

    ReplyDelete
  2. k.owyn geezz sokong k.owyn...akak tangan kreatif mcm2 bole jadi.... memang lawaa....

    p/s: yg diantara kerusi tue mcm kenai ler....stool tue gee ader..sebijik mcm geezz punyer...cayala!!

    ReplyDelete
  3. CANTIKKKK..nti raya geng2 ipar duai ko datang confirm menyesal bagi....

    ReplyDelete
  4. salmmmmmmmmm

    adussssssss buk kot cantik bangat nieee.......mcm nak oder laaa pulak

    ReplyDelete