Thursday, June 25, 2009

Tag Dari Kak Ana_My Lovely Sista

1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)
Ha.. tag nie aku dapat dari My Lovely Sista - Kak Ana. Aku dah jumpa dia 2 kali...emm besh sangat cos dapat kenal dia, dia nie baik hati, soft spoken, sweet dan paling beshh.. kak ana nie caring n loving sesangat. Cam tak percaya jer yg aku baru kenal ngan dia..
Closed nye aku ngan kak aNa nie dah macam adik - kakak jer.. Jangan Jeless... hehheee
Apa yg aku tak tau..sure aku cari dia.. Dan dia yg selalunye menjadi 'sifu' aku dan memberi inspirasi utk aku terus berkarya, hmmm.. banyak benda gak ler aku belajar dari dia..
Cuma satu jer lagi yg aku tak dapat ilmu dari dia.. 'PUTERI'..hehehheee... I love U sis..
Tentang Aku yerr..
1. Sensitif dan manja, tetapi akan jadi 'Harimau Lapar' bila bendera jepun naik..
Addusss, waktu tu kesian sungguh buah hatiku..!!! Ada ajer yg tak kena..
2. Suka sangat makan ayam.. Kalau dalam fridge takde ayam, thats mean 'no lauk'....
3. Paling suka beli sleeping wear.. tak kira warna atau design..yg penting look sexy...
4. Kalau 'tension sangat' mesti pegi shopping atau main PS2 atau tengok pantai.
5. Suka masak, mengemas rumah dan mencuba pelbagai aneka resepi dan kek.. dan paling besh kalau dapat duduk kat kedai Deco Hinglish berjam2 lamanyer... tak ingatler anak ngan hubby kat luar yg setia menunggu.. Sorry sayang, mummy bz membelek..!!!
6. Suka sangat pegi holiday, next week nak ke Cameron Highland.. yahhoooo...
7. Suka mencuba.. anything berkaitan dengan craft.. teringin sangat nak belajar folk art..
8. Paling besh BERANGAN.. dari kecil sampai sekarang tak habis ngan berangan....
aku memang suka berangan..
9. I love my Hubby because he is my First n Forever Love.. heheheee.. Walaupun berpuluh kali break masa bercinta, akhirnye.. dia tetap dihati dan disisi.. I love U Sweetheart..
Hanya dia yg faham sesangat ngan aku..(FAKTA)
10. Aku suka sangat ngan'garden' aku, cos suka tengok blooming roses, daisy dan flowers..tapi tak suka nak tanam pokok bunga cos takut cacing dan ulat.. Garden kat umah tu, hubby yg buatkan utk aku.. aku cuma jadi Director jerr... hehhehehee..
Aku suka sangat beli 'ornament' cam rabbit, mushroom,tortoise,duck, chicken etc utk menyerikan garden aku jer...
U know Y.. sbb aku suka SHOPPING.. hehehee
Ok.. now, aku nak bagi tag nie kat..
1. My Future Besan - Sue Safia (Sue, jgn marah eh.. just kidding)..
2. My lil sista - Ogeez..
3. Marsya
4. Jija
5. Eskay
6. Hazdi..








Friday, June 19, 2009

Jom kita Breakfast..




Yahooo.. arinie last training.. so boleh ler mengadap PC lama2 hehhee...
Jom kita breakfast sama-sama..
Jemputla makan biskut come-lote nie yerr...

Thursday, June 18, 2009

Try & Error


Akhirnya berjaya juga aku menghasilkan sicome-lote ni ha..



Tuesday, June 16, 2009

My SpeCiaL CuPcAkeS


Tayangan Perdana Episod Kedua.
My special cupcakes also made from my lovely sister ..


My Lovely Doily

Tayangan Perdana pun bermula.. heheheheeee
My cute doily nie very special cos its came from my lovely sister from 'there'..
so bila dapat jer, so terus display kat sini
sini..


thanks sis.. mmmuuuaaaahhh....
Ada lagi.., tunnnggguuuu... after training break kang i put lagi k..






Monday, June 8, 2009

I LoVe PinK


Project 2 weeks ago..









Wednesday, June 3, 2009

Lovely Lampshade




Cantik tak...?

Kalau ikutkan lampshade nie, memang dah boleh dibuang jer cos dah renyuk 'topi'nyer sana sini.. almaklumler dah lama.., tapi disebabkan still boleh 'menyala' lampunyer.. tu yg dok bertahan jer lagi.

Memang dah lama sangat nak 'make over' lampshade nie..tapi tak menyempat gak dengan
manythings happened. So, masa nak buat hantaran kawin utk cousin, .. ronda-ronda cari bahan kat Nilai 3.. terus nampak renda pink.. apa lagi rembat jer lah.. dalam kepala memang tak terfikir nak
buat ape pun ngan renda tu.. saje jer beli..

Dah setel buat barang hantaran tu, glue gun tu still terpasang jer .. apa lagi, cuba test pasang
renda tu kat 'lampshade'ler.. cos teringat kat kak 'sweetbuds'.. buat lampshade by itself..
Peerrgghhh.. bila jadi jer cam cantikler pulak.. tu yg terus jahit kain cotton pink dan lekat
sekali..
Bila dah siap tu memang syok gilerz 'tahap gaban ler' cos dah cantik, tapi still nampak kosong..
Apa lagi.. gunting2 tisu roses kecil yg beli kat Dee, dan tampal kat ruang kosong tu..
hmm.. cantik jugak..
Now..tengah plan nak letak juntaian manik pulak kat sebelah dalamnyer..
Eemmmm... ok tak..?

Yg nie pulak, lampshade member se'opis' aku, sblm make over lampshade aku tu,
cenggini ler jugak rupanyer..
bila dia tengok yg lampshade aku tu dah cantik, dia suruh make over dia punyer plak..
rasanye cam nak tampal tissue Royal Albert dan letak juntaian manik...
Bila dah siap, akan ku buat tayangan perdana kat sini plak.. hehehe